НОВА ВЕРСІЯ САЙТУ КАФЕДРИ ВЖЕ ПРАЦЮЄ, ПЕРЕХОДЬТЕ ЗА ПОСИЛАННЯМ KEOA.KPI.UA/wp/



Russian Ukraine English
Catalog RSS

  Новини
  Абітурієнтам >>
  Про кафедру >>
  Викладачі >>
  Навчальний процес >>
  Наукові проекти
  Студентські проекти >>
  Учбовий центр
  Контакти >>
Фотогалерея
  Наш youtube-канал
  Розклад занять



вступ у кпі

Програма фахового вступного випробування
Програма додаткового вступного випробування

Методичні рекомендації до розрахунку печатних плат [24мб]
Вступ до КПІ, екзамени, тести, адреса приймальної комісії


Приемная комиссия КПІ
Інформаційний пакет
Сайт ФЕЛ
Сайт НТУУ «КПІ ім.І.Сікорського»
...




   
Ваша майбутня спеціальність 172 “Телекомунікації та радіотехніка”, спеціалізація «Інформаційно-обчислювальні засоби радіоелектронних систем».
В цьому році у нас 53 бюджетних місця.

ВІТАЄМО!! Кафедра КЕОА зайняла 1 місце серед кафедр ФЕЛ НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» - KPIDATA.ORG

Навчально-науковий центр « Ощадливе виробництво»
[ Карта сайта ]     Головна » Новини » Результати змішаного навчання за Гарвардським курсом CS50 у КПІ. 


- pdf

Результати змішаного навчання за Гарвардським курсом CS50 у КПІ.


Студенти Іго курсу (групи ДК-61/62) - перший потік, який навчався за змішаною схемою у рамках кредитного модулю «Інформатика - 1» та вивчав програмування на базі курсу Гарвардського університету "Основи програмування CS50" від http://prometheus.org.ua Prometheus.

Так все починалось - https://youtu.be/JI-PB5X8dXI

Перша частина кредитного модуля, що складається з перших 6 тижнів гарвардського курсу, була пройдений з 1 вересня по 14 листопада. Саме протягом перших 6 тижнів студенти вчились основам програмування на мові Сі. Решта тижнів проходились за бажанням. Таке бажання виявили 7 студентів і отримали сертифікати про успішне проходження курсу від Prometheus – масових безкоштовних онлайн-курсів. Всі інші студенти успішно закінчили дисципліну, пройшовши 2 атестації, захист завдання у Прометеусі та екзамен.

З перших тижнів було взято досить швидкий темп, що було помилкою, оскільки рівень знань більшості студентів отриманих у школах виявився занадто низьким. 30% студентів взагалі не вивчали ніяких мов програмування, тому в подальшому доводилось повертатись на практичних заняттях до пройдених тем ще не один раз. Але висока мотивованість більшої частини студентів та можливість у будь-який час мати доступ до відео матеріалів лекцій та практичних занять допомагали своєчасно розібратись у проблемних питаннях. У групах на 3-му тижні утворились осередки студентів (25-30%), знання яким давались найлегше, і які допомагали більш слабким і підтягували їх до свого рівня у не навчальний час.

Впровадження змішаного навчання на 1 курсі показало, що для комфортного та якісного проходження занять, 6 тижнів гарвардського курсу повинні проходитись не швидше ніж за 12 тижнів навчання при 3 парах у кожній групі на тиждень. Причому консультації та перевірка контрольних проходила в нон-стоп режимі у закритих групах та у чатах у facebook. Як показала практика, короткі контрольні роботи повинні проходити кожного навчального, а не гарвардського тижня. Після освоєння мови програмування Сі друга частина листопада та грудень пройшли у вивченні платформи Arduino для засвоєння мови програмування.

Підключення Arduino (дякуючі Відкритій лабораторії електроніки Lampa) до навчального процесу допомогло розкритись ще частині студентів (20%), яким більше подобається працювати з електронними пристроями.

Ось деякі з робіт (всього було 8 робіт) студентів першого курсу на Arduino -

https://youtu.be/_ir1zMouU9A

https://youtu.be/hR2wgLmDoYc

https://youtu.be/kit6CTg6nnw


   

 
Головна |